Een herinnering

Dag en nacht bereikbaar 06 – 82883124

Kosten

Kosten uitvaart

Ik krijg vaak de vraag wat een uitvaart kost. Er is niet één uitvaart hetzelfde, dus het kostenplaatje is voor iedereen anders.

Een uitvaart kost al gauw tussen de 5000 en de 10.000 euro. Dat is voor veel mensen schrikken. Niet iedereen heeft dat geld op de bank staan of in een oude sok onder het bed liggen. Keuzes bepalen het uiteindelijke kostenplaatje. Als het een uitvaart moet worden met alles erop en eraan , dan moet je daar een flink bedrag voor neertellen. Met alles erop en eraan bedoel ik: een dure kist, een overlijdensadvertentie in de krant, een grote hoeveelheid rouwkaarten en herinneringskaartjes en dure bloemstukken. Waar vooral een hoop geld in gaat zitten, is de koffie en de cake na afloop, tegenwoordig niet zelden vervangen door wijn met bitterballen, belegde broodjes of worstenbroodjes. Een crematie is goedkoper dan een begrafenis. Kiest u voor het laatste, dan komen daar nog grafrechten bij en de kosten van een gedenksteen.

Toch kunnen we samen in overleg komen tot een mooi afscheid voor ieders budget.

Een eenvoudige uitvaart?

Natuurlijk kan dat. We kunnen zeker voor veel minder dan 5000 euro een mooi afscheid verzorgen.

We kiezen dan voor een eenvoudige kist, verzorging, opbaring thuis, vervoer crematorium en crematie, en alle formaliteiten. Maar dan bv geen kaarten, geen plechtigheid en geen koffie of borrel na afloop.

Geen plechtigheid wil niet zeggen dat je helemaal niets doet, maar bv in een thuissituatie kan ook met mooie woorden een afscheid worden vormgegeven. Alles is mogelijk, alles is bespreekbaar.

 

 

Ook wanneer u elders een verzekering heeft kan ik de uitvaart voor u verzorgen. Wanneer u een overlijden bij mij meldt, begeleid en adviseer ik u over de afwikkeling van de verzekering.

 

 

Als u iets meer wilt weten over de mogelijkheden en de mogelijke kosten hiervan maken we een afspraak voor een vrijblijvend gesprek